Старенький трактор та екскаватор замість сучасних катків – це єдина техніка в імпровізованій бригаді дорожників. Детальніше – у матеріалі журналістів 24 каналу.

Читайте також Збудована з нуля "в чистому полі": в Полтаві похвалились новою частиною дороги – фото

Взятись до роботи вирішили, коли натрапили на купу нікому не потрібного асфальту в сусідньому селі – Медведівці. "Валявся на колишній фермі понад рік. Колись робили дорогу, не встигли використати. Висипали як непотріб, аби люди не бачили" – розповів Назар Лавріненко, місцевий.

Ремонт доріг на Черкащині
Жителі села Івківці самотужки взялися за ремонт / Скриншот з відео

Дороги не ремонтували 30 років

У 2020 році в Івківцях вперше працювали "автодорівці", але чимало ям залишили. Технологію місцеві розпитали у дорожників, але необхідного обладнання не мали, тож всі інструменти придумали самі.

Ремонт доріг на Черкащині
На дорозі залишилося чимало ям / Скриншот з відео

Аби розтопити затверділий асфальт – принесли з дому балон з газом та пальник. "Складного немає взагалі нічого. Один гріє, інший трамбує, третій просто розбиває асфальт, щоб можна було туди покласти, – пояснив мешканець села Юрій Грицан.

Катка для асфальту теж було взяти ніде, тож самі зробили трамбовку з арматури. У селі ремонту раді, особливо тішаться водії.

Ремонт доріг на Черкащині
Селяни самотужки ремонтують дорогу на Черкащині / Скриншот з відео

В ОТГ бракує бюджету

Із шляхами в Медведівській ОТГ – непросто. Її голова Олексій Лавріненко пояснив: намагаються ремонтувати, але на всі одразу бюджету бракує.

Я вдячний тим підприємцям, які працюють там і прикладають зусиль, аби ця дорога була. Ми все, що могли зробити, зробили з весни,
– прокоментував він.

Імпровізована дорожня бригада налаштована рішуче: хочуть залатати всі ями в селі. Не оминають навіть найменші, аби через рік вони не перетворилися на великі канави.