Чому наразі не запроваджують локдаун в Україні: що кажуть у МОЗ

Як заявив очільник відомства Максим Степанов, не варто чекати на рішення про локдаун вже завтра, 2 грудня. Про це він сказав у ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє 24 канал.

Актуально Локдаун буде точно: в РНБО розповіли про 2 варіанти дат

Ми таку пропозицію на засідання уряду не виносили... Щодо 2 грудня, то пропозиції не стосуються карантинних обмежень. Там є постанови про виділення коштів лабораторним центрам,
– зауважив Степанов.

Запровадження локдауну в Україні: що відомо

  • Напередодні відбулася відповідна нарада за участю президента Зеленського, а також представників Кабміну та РНБО. Однак остаточне рішення за її підсумками не ухвалили.
  • У ЗМІ називають різні дати запровадження локдауну. Він може початися у період зимових свят в середині грудня та триватиме щонайменше до кінця року. Або вже локдаун введуть на початку 2021 року.
  • Водночас міністр охорони Максим Степанов пояснив, що локдаун в Україні введуть, якщо добова кількість заражених становитиме 30 тисяч людей. Наразі щодоби інфікуються 10 – 12 тисяч осіб.
  • Раніше в уряді сподівались уникнути повного локдауну. Тому у листопаді запроваджували карантин вихідного дня.
  • Зараз також говорять, що локдауну, коли все буде закрито, не буде. Натомість діятимуть обмеження відповідно до ситуації в регіонах – так званий "інтелектуальний локдаун".