За словами Олени Даць, немає жодної людини в Україні, яка не прийняла теперішні події в країні близько до серця.

Кожна людина переживає це по-своєму. І в кожної творчої людини це якось відображено – художники малють картини, композитори пишуть пісні, – розповіла дизайнер.

Говорячи про моду під час військових дій, Олена Даць зазначила, що дизайнери зі своєї сторони також намагаються допомогти військовим.

Представляючи якісь свої сукні, ти можеш за допомогою не грошей, а саме своєї творчості поширити знання про цю проблему. Зараз роблять багато благодійних аукціонів та різних подій. Наприклад, наступного місяця в Копенгагені за підтримки українського посольства теж відбудеться аукціон. Так як зараз дуже багато хто цікавиться українською модою, дизайнери можуть представити і себе, й допомогти, наскільки це можливо, нашим військовим, – сказала Даць.

Зараз для українських дизайнерів час складний, оскільки зараз купівельна спроможність впала. Але, як наголосила дизайнер, так само це час, коли ти можеш розповісти що відбувається, і тебе почують.

Мода є відображеннням сучасності, того що відбувається в нас та в світі. І досить часто не лише украйнські дизайнери, а й світові роблять показ своєрідним навчанням, намагаючись розповісти про якусь проблему публіці та світу. Навіть зараз за допомогою показу чи якоїсь маленької акції, виготовленням футболок з українською символікою можна розповісти про те,що відбувається, – наголосила українська дизайнерка.

Також за словами Олени Даць, зараз все більше людей цікавиться українськими дизайнерам і серед багатьох стало престижним одягатися саме у них.