Є низка речей, які нормують відносини між країнами, культурна сфера – одна з таких, розповів Бородянський в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Цікаво: Що буде із забороною на російські соцмережі та медіа в Україні

У нас ненормальні відносини з Росією. Сьогодні це наш ворог. І я вважаю, що коли наші артисти їздять в Росію виступати – це автоматично призводить до внормування відносин. Та я точно не можу з цим погодитися,
– заявив міністр культури.

Водночас він зазначив, що заборони чи санкції за такі поїздки – складне питання. На його думку, будь-які схожі заборони не є правильними.

"Я вважаю, що це неправильно. Я категорично проти такого "нормування відносин" з Росією. Через який інструмент зробити це нормування неможливим – у мене зараз немає швидкої відповіді", – пояснив Володимир Бородянський.

За його словами, у владі зараз напрацьовують елементи, як протистояти такій ситуації, а згодом презентують їх суспільству. Єдине він зазначив, що йому не подобається ідея з додатковим податком для "гастролерів". Мовляв, це створює можливості просто відкупитися.

Що ще Бородянський говорив про гастролерів?Раніше міністр культури вже виступив на підтримку ініціативи не відправляти на Євробачення артистів, які гастролюють у Росії і не розуміють, що та є агресором.

Тоді він наголошував, що культура є частиною політики, а коли артист їде у Росію з концертами під час війни, то він не відстоює українську позицію.