Про це повідомляється на офіційному сайті телеканалу "UA: Перший".

"НСТУ не має зі спецслужбами відносин, що виходять за межі офіційних, і не співпрацює з жодною з них – завдання та місія Суспільного мовника полягають в іншому. Так буде й надалі", – наголошується у повідомленні.

Читайте також: Затримання українського журналіста у Білорусі: в мережі з'явилось відео допиту

Аласанія зазначив, що останніми подіями, які висвітлював Шаройко перед затриманням, були російсько-білоруські навчання "Захід-2017", які проходили у вересні 2017 року. Окрім того, Шаройко висвітлював справу зниклого у Білорусі українця Павла Гриба та переговорний процес мінської групи.

Голова НСТУ також зазначив, що Шаройко працює в закордонній кореспондентській мережі "Українського радіо" з 2015 року і з того часу "сумлінно виконував репортерську роботу, висвітлюючи найрізноманітніші теми на замовлення інформаційної служби "Українського радіо".

Нагадаємо, 17 листопада стало відомо, що КДБ Білорусі затримав у Мінську українського журналіста Павла Шаройка, якого звинувачує у "створенні в республіці агентурної мережі". Білоруські спецслужби переконують, що Шаройко – кадровий працівник української розвідки у званні полковник. Проте у самій розвідці таку інформацію спростували.