Відповідне рішення було ухвалено на засіданні виконкому МОК у Лозанні (Швейцарія).

Читайте також: Росія хотіла підставити українську біатлоністку за допомогою допінг-проби

Керівний олімпійський орган прийняв рішення не пустити збірну Росії на Олімпійські ігри після того, як заслухав доповіді двох комісій МОК під керівництвом Дениса Освальда і Самуеля Шмідта, які розслідували можливу причетність Міністерства спорту РФ щодо допінгу та перевіряли допінг-проби учасників Олімпіади в Сочі.

Виняток буде зроблено лише для окремих російських спортсменів, які не звинувачені у вживанні допінгу. Вони зможуть взяти участь у змаганнях під своїм ім'ям, проте без будь-якої національної символіки. Їх будуть представляти як атлетів з Росії. На екіпіровці буде написана саме таке англійська назва, а прапор і гімн буде олімпійським.

Жоден з членів олімпійської збірної Росії на Олімпійських зимових іграх в Сочі не може бути включений в список запрошень.

Крім того, від Олімпіад довічно усунені колишні міністр спорту Росії Віталій Мутко і його заступник Юрій Нагорних. Вони позбавлені акредитації на Пхенчхані-2018.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет пожиттєво дискваліфікував трьох російських спортсменок – біатлоністку Ольгу Зайцеву, а також лижниць Юлію Чекалеву і Анастасію Доценко.