Глава держави зазначив, що чимало українських депутатів, на жаль, отримали позитивні тести на коронавірус. Відповідне відео він опублікував у своєму телеграм-каналі.

Важливо Не закритись, не звільняти людей, вистояти, – Зеленський про карантин вихідного дня

Він побажав швидкого одужання спікеру парламенту Дмитру Разумкову та його заступнику Руслану Стефанчуку. А також усім політикам – не залежно від партії, до якої вони належать.

Цього року Верховна Рада має ще багато роботи. Це і розв'язання проблеми з КСУ, і ухвалення держбюджету у другому читанні. І, можливо, кадрові перестановки,
– зауважив Зеленський.

"Є багато важливих законів, які ми обіцяли у своїй програмі. Тому жодні віруси не мають завадити це зробити. Хоч ви і не любите це слово, але бажаю всім депутатам піти на поправку", – додав президент.

Зеленський записав друге відеозвернення з лікарні: дивіться відео

Зеленський та COVID-19: що відомо

  • 9 листопада Володимир Зеленський повідомив, що отримав позитивний тест на COVID-19. Лікування він проходить у лікарні "Феофанія".
  • Світові політики побажали одужання українському президенту. Серед них – прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент Польщі Анджей Дуда, Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, посол ЄС в Україні Матті Маасікас та інші.
  • В ОП зазначили, що глава держави почувається добре та продовжуватиме виконувати свої обов'язки в дистанційному режимі на самоізоляції.
  • Зауважимо, що у червні на коронавірус COVID-19 перехворіла також перша леді України Олена Зеленська.