Президент пояснив, що найбільше у цій ситуації йдеться про одну особу – саме про Тупицького. Таку думку Зеленський висловив в ефірі "Свободи слова".

Зверніть увагу Роботу Конституційного Суду я оцінюю, як ураган, – Зеленський

Він зазначив, що не хоче ображати Тупицького, однак він повинен піти у відставку, "якщо у нього залишилась хоч якась гідність".

"У нього є сім'я, є поруч люди, які бачать реакцію суспільства, політиків, президента. Щоб люди зараз не морочили голову, як приймати той чи інший закон – він повинен просто піти у відставку", – сказав Зеленський.

Президент додав, що вважає це рішення найліберальнішим з тих, які можуть бути.

Після цього (відставки Тупицького – 24 канал) спокійно перейдемо до оновлення складу Конституційного Суду. Я повертати назад не буду, відкликати законопроєкт не буду,
– запевнив президент.

Що робитиме у разі відмови суддів йти у відставку

Водночас зеленський зізнався, що у нього немає сценарію на той випадок, якщо судді не захочуть йти у відставку. За його словами, цим питанням займатимуться відповідні органи.

"Вони громадяни України, а потім вже судді і вони не можуть йти всупереч рішенням парламенту і довіри суспільства", – сказав Зеленський.

Скандал довкола КСУ: що відомо

  • Конституційний суд втрапив у скандал через те, що 27 жовтня 2020 року на закритому засіданні скасував антикорупційну реформу. Це відбулось за поданням 47 нардепів. Здебільшого серед них – члени від ОПЗЖ.
  • Згідно з таким рішенням, е-декларування скасували. Тепер політики та судді зможуть не показувати свої статки суспільству, а тому й не понесуть покарання на приховану інформацію.
  • Суспільство ще більше почало обговорювати дії суддів КСУ після того, як призначили закрите засідання на 3 листопада о 10:00. На ньому хочуть обговорити справу щодо конституційності закону про функціонування української мови як державної.
  • Щодо цього закону до КСУ звернувся 51 народний депутат попереднього скликання.
  • Цікавим стало те, що серед них здебільшого представники фракції "Опозиційний блок". Більшість з них – члени фракції ОПЗЖ, яка є в Раді.

КСУ декларування
КСУ скасував е-декларування / Інфографіка 24 каналу