Президента вдалося переконати, що жорсткіші санкції можуть не набрати достатньої кількості голосів. Про це розповів представник президента в Конституційному Суді Федір Веніславський в ефірі 24 каналу.

Читайте також Є ризик не ухвалити жодного рішення, – Юрчишин про законопроєкти щодо брехні в деклараціях

За його словами, якщо сума недостовірного декларування перевищує близько 4 мільйонів гривень, то депутата можуть позбавити волі на термін до 2 років.

Веніславський розповів, що президент вніс законопроєкт не на виконання рішення КСУ, а для вдосконалення кримінальної відповідальності за недостовірне декларування.

Буде вже серйозна підстава, щоб депутат припинив повноваження на державній службі,
– заявив він.

Представник президента розповів, що відсутність інформації про декілька мільйонів у деклараціях заслуговує на жорстке покарання. Тому у Верховній Раді необхідно набрати необхідну кількість голосів.

До теми Кримінальна відповідальність за неподання декларації: нардеп розповів про деталі

Веніславський припустив, що впродовж наступного тижня у парламенті зареєструють новий комплексний законопроєкт про внесення змін до закону "Про запобігання корупції", який передбачає обов'язок декларувати майно.

Що цьому передувало: коротко

  • Конституційний Суд наприкінці жовтня 2020 року визнав неконституційними окремі положення антикорупційного законодавства.
  • Антикорупційний комітет Верховної Ради 3 листопада 2020 року підтримав законопроєкт Дмитра Разумкова про відновлення е-декларування в початковому вигляді.
  • Президент України направив лист до Венеціанської комісії з проханням оцінити конституційну кризу в Україні та надати висновок щодо стану антикорупційного законодавства.

Скандальне рішення КСУ
КСУ скасував е-декларування / Інфографіка 24 каналу