Як раніше казав президент, усі питання стосуватимуться того, що "найбільше хвилює українців". Ще три питання Зеленський розкрив на своїй сторінці у телеграмі.

Важливо Всеукраїнське опитування Зеленського: в ОПУ підтвердили усі 5 питань

Питання Зеленського:

  1. Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?
  2. Чи підтримуєш ти легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?
  3. Чи потрібно Україні на міжнародному рівні підняти питання про виконання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом?

Зеленський закликав українців приходити на дільницю та висловити свою думку.

25 жовтня ми покажемо, що цей механізм має право на існування. І ніщо не заважає нам щомісяця чи навіть щотижня говорити про важливе та дізнаватися твою думку,
– зазначив президент.

Він також додав, що українці можу сформулювати свої питання. Для цього треба написати їх у коментарях під відео Зеленського на офіційних сторінках президента.

Зеленський озвучив усі питання до українців: дивіться відео

Пояснення Офісу Президента щодо питання про легалізацію канабісу

В Офісі Президента наголосили, що у питанні йдеться виключно про медичні препарати з канабісом, що необхідні людям, які переживають важкий системний біль, вкрай тривожні та депресивні стани, посттравматичний стресовий розлад, зокрема й після фронту.

У президента вважають, що несправедливо залишати вирішення цього питання тільки політикам. Там додають: дискусія може тривати ще багато років без чітко висловленої думки народу. Водночас таких ліків зараз потребують щонайменше 2 мільйони українців.

Чому важливо знати думку українців щодо Будапештського меморандуму

Також в Офісі Президента пояснили, чому вирішили запитати українців саме про Будапештський меморандум. Там вважають, що якщо актуалізувати документ 1994 року, то це допоможе державі створити значно міцніші переговорні позиції щодо Криму та Донбасу.

"Нашій державі потрібен мандат від народу для того, щоб звертатися до держав-підписантів Меморандуму щодо виконання їхніх зобов’язань", – зауважили в ОП.

Всеукраїнське опитування 25 жовтня: головне

  • Всеукраїнське опитування відбудеться в один день з місцевими виборами, тобто 25 жовтня. Юридичної сили таке опитування не матиме.
  • Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, як інші представники влади, не дав чіткої відповіді на питання щодо фінансування опитування.
  • А нардепка від "Слуги народу" Євгенія Кравчук зауважила, що вже є законопроєкти щодо деяких питань.

Всеукраїнське опитування 25 жовтня
Всеукраїнське опитування 25 жовтня / Інфографіка 24 каналу