Про своє ставлення до Володимира Зеленського Сергій Стерненко розповів в інтерв'ю 24 каналу.

Цікаво Це була операція Авакова і Медведчука, – Стерненко про свою популярність у проросійських ЗМІ

Я не думаю, що він хоче Україні зла. Я не думаю, що він хоче, аби на активістів нападали. Що він хоче, щоб ми жили в поганій країні. Втім він набрав у своє оточення тих людей, які ведуть країну сьогодні до прірви,
– заявив активіст.

Відтак він вважає кадрову політику Володимира Зеленського – "політичною дурнею". Ба більше, прогнозує, що Україна може заплатити за це величезну ціну, якщо позитивних змін не відбудеться вже найближчим часом.

"Я не бачу тенденції до того, щоб такі зміни відбулися. Він дозволяє керувати країною Авакову і Єрмаку, подекуди Медведчуку. Тобто він віддав країну просто на розграбування й знищення цим людям – нічого більше", – стверджує Сергій Стерненко.

Резюмуючи, він озвучив фразу, яку б сказав Володимиру Зеленському при особистій зустрічі: "Будьте Президентом України та її громадян, а не президентом Єрмака, Авакова, Медведчука й усіх інших".

Водночас активіст розповів і про своє ставлення до п'ятого президента Петра Порошенка. Той стверджує, що Порошенко був не найгіршим президентом, але втратив багато можливостей для змін у державі.

Він загубив величезні можливості для змін, домовляючись із регіональними кланами, з місцевими феодалами, з тим же Геннадієм Трухановим. Порошенко зробив дуже багато для нашої країни, але водночас дуже багато чим нашкодив,
– заявив Стерненко.

Коротко про Сергія Стерненка:

  • Це відомий одеський активіст. Раніше він був координатором одеського осередку "Правого сектору", а також волонтером на сході.
  • У 2018 році Стерненка намагались вбити тричі. Вперше його побили битами. Правоохоронці винних не знайшли. Активіст попросив державну охорону, проте йому відмовили.
  • Під час другого нападу в активіста вистрілили з пістолета. Куля була гумовою, тому Стерненко вижив.
  • Згодом стався третій напад. Стерненко зміг відбитись від нападників. Однак він смертельно поранив одного зі зловмисників – Івана Кузнєцова. Поліція стала на захист нападників, а Стерненку висунули підозру в умисному вбивстві.
  • 15 червня 2018 року суд обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді 60 діб домашнього арешту. Однак наступного дня суд змінив місто перебування активіста з Одеси на Київ.
  • Стерненко подав апеляцію. Проте апеляційний суд залишив попереднє рішення, а саме – 60 діб домашнього арешту.
  • Адвокати Стерненка вимагають розслідування одеського нападу.
  • На захист Стерненка виступають багато активістів. 1 вересня вони пікетували Верховний Суд.