Президент України у розмові з Ангелою Меркель заявив про важливість підтримки Німеччиною та Францією мирних ініціатив України. Про це Зеленський написав у твіттері.

Важливо Реалізація домовленостей нормандського саміту в Парижі: що зробила Україна

Про зустріч у нормандському форматі

Володимир Зеленський наголосив, що важливо продовжувати переговори "нормандської четвірки".

Був дуже радий чути канцлера Меркель. Україна вдячна Німеччині й Франції за підтримку наших мирних ініціатив. Важливо продовжувати переговори у "нормандській четвірці",
– написав президент.

Зауважимо, що зустріч радників "нормандської четвірки" відбудеться 13 листопада. Вона буде в онлайн форматі через несприятливу ситуацію з COVID-19. Як пояснив Зеленський, на наступній зустрічі радники "нормандської четвірки" мають проговорити всі кроки на майбутнє.

Про COVID-19 у Німеччині

Також Зеленський побажав Німеччини успішної боротьби з коронавірусом. Президент України звернувся до Меркель з проханням щодо розширення доступу України до вакцини проти коронавірусу, яка наразі розробляється в межах міжнародного фонду COVAX.

Ми вітаємо прорив, якого вдалося досягти німецькій фірмі BioNTech спільно з американською компанією Pfizer у розробці вакцини проти коронавірусу. Це дуже обнадійлива новина,
– зазначив Зеленський.

Сторони домовилися про подальшу координацію зусиль для подолання наслідків пандемії. Наостанок Меркель побажала Зеленському здоров'я та якнайшвидшого одужання від COVID-19.