Так, Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до статті 17 Закону України "Про публічні закупівлі" у зв’язку з прийняттям закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень". Про це інформує Офіс Президента.

Також Зеленський підписав закон про штрафи за відсутність масок у громадських місцях і транспорті

Документ має на меті узгодження термінології, запровадженої законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень"з термінологією, яка застосовується в інших законодавчих актах,
– мовиться у повідомленні.

Так, за словами представників президента, закон вносить зміни до пунктів 5 і 6 частини першої статті 17 Закону України "Про публічні закупівлі", замінивши слова "злочин, учинений з корисливих мотивів, зокрема, пов’язаний" на словосполучення "кримінальне правопорушення, вчинене з корисливих мотивів, зокрема, пов’язане".

Цей закон набуває чинності на наступний день після опублікування.

Зауважимо, що 3 листопада парламентарі ухвалили в цілому законопроєкт, яким змінили термінологію щодо кримінальних правопорушень у законі "Про публічні закупівлі".