Так, він попросив правоохоронців розслідувати обставини та можливий вплив на суддів, що прийняли таке рішення. Про це пише 24 канал.

Актуально Система е-декларування в Україні буде працювати, – Зеленський

Головні питання: чому взагалі виникло це рішення КСУ, які мотивації бачимо в цьому рішенні ми, яка законодавча база потрапила під рішення КСУ і чому. Чесно кажучи, хочу сказати від себе – ці моменти впливу на роботу суду, тут я хотів би звернутися з проханням до наших правоохоронних органів, щоб ми отримали всі деталі, які привели до цього рішення,
– сказав глава держави.

Він додав, що останніми місяцями всі можуть бачити, як працює КСУ і які рішення приймає.

Промова Зеленського на засіданні РНБО: відео

Скандальне рішення КСУ: коротко про головне

  • 27 жовтня Конституційний Суд визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального Кодексу України. Саме вона передбачає покарання за неправдиве декларування (штраф або позбавлення волі) чиновників державного або місцевого рівня.
  • Це рішення схвалили за позовом нардепів від ОПЗЖ і "За майбутнє". Останніх активно пов'язують з олігархом Коломойським.
  • НАЗК вже заявило, що прибрало з відкритого доступу реєстр електронних декларацій чиновників.
  • Реєстр декларування найімовірніше не працюватиме, доки Рада не ухвалить новий закон, яким надасть НАЗК можливість відкривати таку інформацію.

Тим часом РНБО розгляне два сценарії вирішення ситуації з Конституційним Судом: що про них відомо

  • Міжнародні партнери України негативно сприйняли таке рішення суду. Приміром, посли G7 вважають, що для України це крок у минуле.