За часів Віктора Януковича в правоохоронних органах було багато різних людей, пояснив Володимир Зеленський в інтерв'ю BBC.

До слова Продовження проросійського реваншу, – сім'ї Небесної Сотні проти призначення Татарова

Ці люди залишались працювати й за часів Петра Порошенка. Багато таких людей, там були професіонали,
– переконаний президент.

Реакцію родичів Небесної сотні, які закинули главі держави "повернення до часів Януковича", він назвав "просто словами".

"Ця конкретна людина нікого не розганяла. Я поважаю Майдан, ми поважаємо пам'ять загиблих, я патріотична людина, я президент України. Я ніколи не призначив би людину, яка розганяла людей на Майдані", – запевнив Володимир Зеленський.

Коротко про Олега Татарова:

  • Він і справді особисто не брав участі в розгонах мирних протестувальників. Втім Татаров брав активну участь у пропаганді, яка мала на меті дискредитацію учасників Революції Гідності.
  • Зокрема юрист від імені Міністерства внутрішніх справ Захарченка розповідав про "напади протестувальників на силовиків" тощо.
  • Після втечі Януковича і його банди Олег Татаров, звісно ж, залишився без роботи. Втім ненадовго – він створив адвокатське об'єднання й став займатися адвокатською діяльністю.
  • Перелік підзахисних Татарова теж вражає – туди зокрема увійшли чи не найбільш проросійський політик в Україні Вадим Новінський і постраждалі сепаратисти, що в травні 2014 року домагалися створення "одеської народної республіки".
  • Вперше "відкопав" Олега Татарова ще президент Петро Порошенко. У кінці 2014 року він призначив одного з ключових ворогів Майдану заступником голови Херсонської ОДА Андрія Путілова.