"Я б не хотів, щоб хоч щось заважало відносинам між людьми", – зазначив Зеленський. Про це пише 24 канал.

Цікава думка Від героя до вигнанця: чому Лукашенко став токсичним для України?

На думку українського президента, стосунки між урядами та керівниками держав – це тимчасове, а "найголовніше – відносини між народами".

Що стосується кровопролиття... У жодному разі! Хай там як і що б там не відбувалося, влада і суспільство повинні знайти формат діалогу. Не важливо – який. Але ж не кийками, вибачте!
– наголосив глава України.

Нагадаємо, 17 серпня через гостру ситуацію в Білорусі Зеленський провів закриту нараду з очільниками силових структур, керівниками розвідки та головами низки державних адміністрацій. Адже події в сусідній країні можуть суттєво вплинути на Україну.

Головне про протести в Білорусі

  • Масові протести в Білорусі почалися після оголошення результатів президентських виборів. Переміг начебто Олександр Лукашенко, але білоруси з цим незгодні – вони вважають, що вибори були сфальсифіковані.
  • Вперше на протести білоруси вийшли в ніч з 9 на 10 серпня, відтоді виходять щодня. З 11 серпня у країні також відбуваються масові страйки.
  • Мирних демонстрантів неодноразово били та затримували силовики. Поранень зазнали понад тисяча людей, в ООН кажуть про 4 загиблих. Відомо і про понад 7 тисяч затриманих.
  • 16 серпня у Мінську відбувся марш за свободу, участь у якому взяли приблизно 400 тисяч людей. Лукашенко організував і мітинг на свою підтримку, далеко не настільки ж чисельний.