Саме цей орган допоможе покращити взаємодію між мерами, очільниками обласних адміністрацій та центральними органами влади. Про це Володимир Зеленський повідомив у телеграмі.

Читайте також Популярність Зеленського вже не працює, – Фесенко про результати виборів у Кривому Розі

За словами президента, саме місцеве самоврядування значною мірою впливає на якість життя українців. Він зазначив, що завдяки децентралізації місцеві бюджети збільшились у декілька разів. По всій країні ця сума сягає сотень мільйонів гривень.

Запрошую всіх представників місцевої влади та нових політиків у громадах до дискусії про те, як нам усім разом досягти такої якості життя у громадах по всій країні, щоб люди бачили: децентралізація – це успіх України,
– зазначив Зеленський.

Водночас президент наголосив, що реформу децентралізації потрібно проводити в такому вигляді, як це було заплановано раніше. За його словами, децентралізація сприяє розподілу можливостей та розвитку.

До теми Зеленський зустрівся з воїнами на передовій: президенту вручили незвичний подарунок

Зеленський наголосив, що кошти можуть бути тільки інструментом для забезпечення інтересів громади, а не для втілення певної стратегії розвитку. Як він зазначив, завданням місцевої й центральної влади та суспільства загалом є "стримування апетитів ділків".

На думку Зеленського, вони розглядають місцеві бюджети та повноваження як "годівницю" для власних потреб.