Зеленський намагатиметься детальніше обговорити певні пункти та аргументи комісії. Про це в ефірі 24 каналу розповів представник президента в КСУ Федір Веніславський.

Цікаво Венеційська комісія розкритикувала рішення КСУ: Веніславський сказав, що це означає для України

Річ у тім, що 2 висновки, які опублікувала Венеційська комісія, ще не затверджені. Їх ще розглядатимуть на пленарній сесії 11 – 12 грудня, тому у документі можуть бути певні зміни. Однак Веніславський запевнив, що вони будуть не суттєвими.

Я думаю, 90% аргументації, які наведені в цих висновках, залишаться. Через кілька годин буде онлайн-зустріч Венеційської комісії з президентом Володимиром Зеленським,
– сказав Веніславський.

"На цій онлайн-зустрічі, я думаю, ми якраз зможемо з'ясувати, що мала на увазі Венеційська комісія під певними формулюваннями та пунктами. За результатами такого обговорення можливі якісь корегування, але в цілому, думаю, висновки залишаться такими, якими є", – запевнив представник президента.

Висновки Венеційської комісії щодо КСУ: коротко

  • Термінові висновки щодо скандального рішення КСУ Венеціанська комісія опублікувала 9 грудня. Одним з головних пунктів документу є те, що комісія визнала факт, що судді ухвалили рішення з порушенням процедури. Ба більше, у них міг бути конфлікт інтересів.
  • Комісія рекомендувала повернути відповідальність за брехню у деклараціях. також запевнили, що варто відновити роботу Національного агентства з питань запобігання корупції, та не допустити тиску НАЗК на суддів.
  • Вже наступного дня, 10 грудня, Венеційська комісія оприлюднила другий висновок. Та зазначено, що парламенту необхідно чітко прописати ситуації, в яких може бути обмежена діяльність Конституційного Суду.