Зеленський додав, що у випадку посилення карантинних обмежень уряд повідомить про них заздалегідь. Про це президент України сказав у своєму відеозверненні.

Важливо В уряді назвали можливі обмеження локдауну й дату остаточного рішення

Він зауважив, що повністю уникнути локдауну в Україні буде важко. Також він пояснив, що ймовірність посилення карантинних обмежень у січні існує, але "ні для кого це не буде сюрпризом". Президент вже доручив Кабміну повідомити про запровадження локдауну до кінця наступного тижня.

Ймовірний локдаун не означає, що треба скасувати заплановану відпустку, здавати квитки. Для громадян України державний кордон буде відкритий і для виїзду, і для в'їзду,
– наголосив Зеленський.

Зеленський звернувся до українців щодо локдауну: дивіться відео

Що відомо про ймовірний локдаун в Україні: головне

  • Локдаун – це жорстка форма карантину, що обмежує вільне пересування як у самій країні, так і за її межами. Під час локдауну нормально функціонують лише організації, що надають основні послуги.
  • І президент, і керівництво МОЗ вже неодноразово порушували питання введення в Україні локдауну. У своїх заявах вони щоразу називали інші умови, за яких жорсткий карантин може повернутися в Україну.
  • Наразі відомо, що локдаун навряд чи запровадять до кінця року. Однак ймовірність того, що Україна повернеться до жорстких обмежень у січні, є.
  • Якими саме будуть нові обмеження та заборони – достеменно невідомо. Проте влада переконує, що точно не зупинятимуть транспорт і не закриватимуть аеропорти.