На думку Володимира Зеленського, це допоможе детінізувати ці сфери економіки.

Читайте також: Які законопроекти та реформи Зеленський з Кабміном і Радою втілить незабаром у життя

Президент доручив Прем'єр-міністру Олексію Гончаруку та міністру фінансів Оксані Маркаровій розробити відповідні законопроєкти до 1 жовтня 2019 року.

Після цього Верховна Рада має ухвалити їх. Відповідальними за це є голова парламенту Дмитро Разумков та голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія.

Раніше Володимир Зеленський вже заявляв, що хоче легалізувати гральний бізнес, але не всюди. За його словами, під це можуть виділити окремий регіон біля Чорного моря.

У Міністерстві фінансів попереднього уряду висловлювали переконання, що гральний бізнес міг би приносити щонайменше 5 мільярдів гривень до скарбниці.

Які ще законопроєкти доручив розробити Зеленський?Крім легалізації грального бізнесу та видобутку бурштину, Володимир Зеленський доручив розробити державний бюджет України на 2020 рік. Цікаво, що ще минулого року Верховна Рада ухвалила трирічне планування державного бюджету, а президент говорить лише про один рік.

Так само президент доручив розробити законопроєкт про запровадження ринку землі та запустити масштабну приватизацію. У питанні ринку землі він також доручив роз'яснити суспільству, що ніхто не відбере у них землю.