Із фракції "Слуга народу" виключили вже третього народного депутата. І партія, а також президент, цим пишається. Про це Володимир Зеленський повідомив у своєму відеоблозі "Відверто з президентом".

Читайте також: Росія повернула Україні кораблі без обладнання: Зеленський планує звернутися до Кремля

І ми цим пишаємося. Тому що в нас продовжується очищення. Тому що ми партія народна, служимо ми народу України,
– зазначив він.

Він додав, що у випадку виявлення порушень законодавства нардепами їх теж виключатимуть із фракції.

"Якщо будемо знаходити щось кримінальне, щось про домовленості, то таких депутатів теж будемо виключати", – сказав президент.

Адже найважливіше, на його думку, не кількість депутатів, хоча це теж важливо, а те, щоб депутатами були порядні, чесні та професійні люди.

Раніше з парламентської фракції "Слуга народу" виключили Анну Скороход, Антона Полякова та Романа Іванісова.

Чому нардепів виключили з фракції

  • 14 листопада депутатка Анна Скороход заявила, що влада переслідує її чоловіка Олексія Алякіна через те, що сама вона голосувала проти законопроєкту про реформу ринку землі – а це суперечило позиції фракції. Того ж дня голова фракції Давид Арахамія звинуватив депутатку в тому, що вона пропонувала хабарі й лобіювала інтереси "олігархічних груп". Фракція вирішила виключити зі свого складу Скороход.
  • Тоді ж із фракції виключили Антона Полякова – начебто через те, що він порушив домовленості щодо голосування по низці важливих законопроєктів.
  • Романа Іванісова виключили через скандал щодо його судимості. У ЗМІ з'явилася інформація, що у 90-х Іванісова засудили за зґвалтування дівчини. Тоді йому було 17 років.