Про звільнення кількох міністрів в ОПУ заявляли ще перед новим 2020 роком, пише телеграм-канал УП. Off the record з посиланням на свої джерела.

Цікаво: Разумков прокоментував заяви про "шалені премії" в Кабміні та підвищені зарплати нардепів

Тепер джерела в "Слузі народу" запевняють, що президент поки що уряд не чіпатиме. Головна причина звучить так: "Проблема не в тому, щоб когось відправити у відставку, а в запитанні: "хіба є на кого когось міняти?",
– пише канал.

Окрім того, вчора, 13 січня, в ОПУ відбулася велика нарада. Участь у ній взяло керівництво Офісу Зеленського, Кабінету міністрів та Верховної Ради. На нараді прем’єр-міністр Олексій Гончарук прозвітував про роботу уряду.

"За словами очевидців, Гончарук озвучив, що Кабмін виконав близько 80% завдань, які їм нарізали в ОПУ. У той же час на нараді так і не говорили про можливу ротацію в Кабміні", – підсумували в УП. Off the record.

Зауважимо, ще у жовтні під час великого пресмарафону Зеленський розповів, що дав міністрам час до нового року, щоб показати результат їх роботи.

кабінет міністрів україни
Кабінет міністрів України / інфографіка 24 каналу

Головні досягнення роботи уряду у 2019 році:

  • Ухвалено рішення, що дозволяє знизити суму в платіжках за тепло до 30%. До цієї ініціативи долучилися понад 20 міст.
  • Проведено процедуру анбандлінгу НАК "Нафтогаз України" за європейськими правилами.
  • Підписано договір між "Нафтогазом" і російським "Газпромом" про транзит газу на 5 років з можливістю пролонгації.
  • Схвалено програму медичних гарантій, що гарантуватиме українцям безкоштовну допомогу при пологах, лікуванні інсульту, інфаркту тощо.
  • Розпочато земельну реформу. Уряд розробив програму дешевих кредитів для українських фермерів на купівлю землі.
  • Боротьба з тіньовими ринками – по Україні вже закрили понад 5300 гральних закладів та 403 нелегальні заправки.
  • Переведення держпослуг в онлайн: запустили Е-кабінет забудовника, єдиний транспортний портал і тестується додаток Дія (там доступні е-техпаспорт і е-посвідчення водія).