Історія із заявою про собаку та газ є дуже непривабливою, про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

До теми: Зеленський хоче очистити партію "Слуга народу"

При цьому глава держави наголосив, що "завжди підтримує молодих, але бачимо, що буває".

Але в цьому випадку давайте подивимося. Я його знаю, я з ним спілкувався, він працював в нашому штабі, він історик, аспірант в Інституті Шевченка. Розумна людина, але дуже молодий,
– сказав він.

Історія про Брагаря, пенсіонерку, собаку і комуналку

Під час телефонного дзвінка у студію одного з телеканалів пенсіонерка поцікавилась у політиків, як прожити на пенсію у 2 тисячі гривень, якщо за компослуги треба платити ще більше.

Тоді гість студії Брагар запропонував пенсіонерці продати собаку "елітної породи" і заплатити за комуналку. Після цього фраза про собаку і комуналку стала вірусним мемом у соцмережах.

Заява Брагаря викликала шквал обурення. У партії "Слуга народу" заявили, що не підтримують таку позицію депутата. Сам нардеп також попросив вибачення. Брагар переконував, що є новою людиною у політиці та ще не навчився відповідати на чутливі питання.

Згодом з’ясувалося, що ця жінка – звичайна селянка і собака в неї – далеко не елітної породи. При цьому в Офісі Президента повідомили, що жінка отримує субсидію і платить за газ та електроенергію 300 – 350 гривень на місяць.

Водночас Брагар не приїхав на заплановану зустріч у село Аджамка на Кіровоградщині, хоча свої плани про візит політик підтвердив кілька разів.