Як повідомляє пресслужба Офісу Президента, під час зустрічі сторони обговорили торговельно-економічну та інвестиційну співпрацю України й Оману.

Радимо ознайомтися! Як Зеленський переміг Порошенка у 2019

Водночас керівники країн заявили, що нинішній рівень двостороннього інвестиційного співробітництва не відповідає наявному потенціалу. І це відбувається на тлі динамічного зростання торговельних взаємин. Тому Зеленський і Абдулсалам аль-Муршиді погодилися, що необхідно активізувати і двостороннє інвестиційне співробітництво.

Водночас Володимир Зеленський наголосив на тому, що сьогодні Україна пропонує значні можливості для інвестування. Так, український гарант поінформував про:

  • умови та переваги ведення бізнесу в Україні для іноземних інвесторів,
  • створення в Україні сприятливого ділового середовища,
  • найпривабливіші сфери для інвестицій.

Також український президент закликав оманських партнерів взяти участь у проведенні великої приватизації в Україні.

Зеленський, Оман, зустріч, Абдулсалам аль-Муршиді
Володимир Зеленський і Абдулсалам аль-Муршиді

Президент Державного генерального резервного фонду Султанату Оман, зі свого боку, висловив зацікавленість в активізації співпраці в інвестиційній сфері. Також оманська сторона прийняла запрошення Володимира Зеленського відвідати Україну для ознайомлення з перспективними проєктами та напрямами співпраці.

Зауважимо, що напередодні Володимир Зеленський зустрічався в Омані з міністром Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою, який відповідає за закордонні справи султанату.

Цікаво! У Зеленського пояснили поїздку з сім'єю в Оман

Що відомо про поїздку Зеленського до Оману та чому виник резонанс

Напередодні в деяких українських ЗМІ з'явилася інформація, що Володимир Зеленський поїхав з сім'єю до Оману на відпочинок. Зупинився він у готелі Al Bustan Palace Ritz-Carlton Hotel. Вартість найдорожчого номера тут за одну добу доходить до 4 тисяч євро.

Згодом в Офісі Президента пояснили, шо під час поїздки гарант відпочиватиме лише частково. Решту часу займе низка зустрічей. В ОПУ додали, що Зеленський поїхав до Оману власним коштом.