Відтак український президент хотів би, щоб наступна зустріч не відкладалася у довгий ящик. Про це він розповів в інтерв'ю The Guardian.

До теми Поїздка Зеленського у США обійшлася у 7,3 мільйона гривень

Зеленський розповів, що між дипломатами ведуться перемовини про зустріч двох президентів. Однак вони вийшли за ті терміни, які є звичними для Зеленського.

Мені сказали, що він (Трамп – ред.) готується. Мені важко це чути. Я людина, яка працює в терміни. Наші дипломати обговорюють це з американськими дипломатами. Я б хотів, щоб у нас була плідна зустріч,
– сказав Зеленський.

Однак Зеленський висловився, що, незважаючи на заряджену атмосферу у Білому домі через майбутні вибори, все одно хотів би зустрітися з Трампом.

Коли Зеленський був у США?

Президент України відвідав США 23 – 26 вересня. Він провів чимало зустрічей, зокрема з:

  • Прем’єр-міністром Чехії Андреєм Бабішем;
  • Прем’єр-міністром Швеції Стефаном Льовеном;
  • Прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте;
  • Міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим;
  • Канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель;
  • З генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Зеленський також виступив з потужною промовою на Генасамблеї ООН – головні тези тут. Окрім того, президент провів зустріч з Дональдом Трампом – деталі за посиланням.

Що відомо про телефонну розмову Трампа і Зеленського

21 вересня стало відомо, що у липні під час телефонної розмови Дональд Трамп нібито пообіцяв Володимиру Зеленському, що стосунки між країнами покращаться, якщо Україна поновить розслідування у справі газової компанії Burisma. До цього причетний син головного суперника Трампа на президентських виборах Джо Байдена, Гантер Байден. Розслідування справи може негативно вплинути на рейтинг суперника Трампа, що вважають втручанням у президентські перегони.

У Конгресі також знайшли зв'язок між телефонною розмовою Трампа з Зеленським і затримкою у видачі військової допомоги для України. Отримали ми її на кілька місяців пізніше, ніж було обіцяно. Таким чином Трамп міг тиснути на президента України.