Президент України під час наради керівництва уряду, Верховної Ради та правоохоронних органів сказав, що через невдалу судову реформу ми не отримали перезавантаження судової влади та її оновлення.

Важливо: Які законопроєкти та реформи Зеленський з Кабміном і Радою втілить незабаром у життя

Володимир Зеленський зазначив, що попередня влада робила все, щоб судді залежали тільки від неї.

Лише рішучими заходами можна змусити виконувати закон. Такими рішучими заходами є щотижневе позбавлення суддівських мантій недостойних високого звання судді,
– сказав Зеленський.

За його словами, очищення суддівського корпусу має стосуватися всіх, а насамперед – суддів вищої інстанції. Зеленський наголосив, що понад 2 тисячі вакансій повинні бути заповнені ще до нового року.

Це має зробити вже нова ВККС (Вища кваліфікаційна комісія суддів України – ред. 24 канал), яку буде перезапущено найближчим часом,
– підсумував президент.

Щодо Антикорупційного суду, то Зеленський сказав, що з нетерпінням очікує його запуску. "Я так розумію, все йде за планом – 5 вересня активно починає працювати Антикорупційний суд", – зауважив він.

Що вам потрібно знати про Антикорупційний суд, дивіться інфографіку:
Які повноваження має Антикорупційний суд – інфографіка
Які повноваження має Антикорупційний суд – інфографіка

До слова, під час наради Олексій Гончарук заявив, що в уряді планують відмовитись від показухи та переформатувати засідання таким чином, щоб до суспільства можна було донести найважливішу інформацію та суть рішень.

Крім того: Зеленський доручив легалізувати гральний бізнес і видобуток бурштину