В представників так званих "ЛНР" та "ДНР" склалося негативне ставлення до президента Зеленського, розповів Казанський в ефірі 24 каналу.

Важливо Катування окупантами мирних людей на Луганщині: прокуратура відкрила справу

У них негативне ставлення в цілому до України й до будь-якого українського лідера, який не поступається.

Це проєктується на Зеленського. Ще коли не було перемир'я, я постійно зустрічав твердження, що "Україна веде ще більш криваві обстріли, ніж при карателі Порошенку", "Зеленський виявився більш кровожерливими". Коли ніхто не реагував на них, в ОРДЛО почали кампанію з демонізації Зеленського. У всіх злочинах згадували президента.

Вони в принципі Україну ненавидять, тому тут прізвище неважливе. Якщо хтось з українського боку – для них це маркер ворога.

Про деталі засідань ТКГ

Російські представники під час засідань Тристоронньої контактної групи завжди намагаються показати, що у цих перемовинах можна обійтись і без них. РФ заявляє, що конфлікт в України саме з псевдореспубліками, а Росія тут ні до чого.

Про стратегію Росії щодо Донбасу

Росія заблокувала роботу політичної групи у ТКГ через те, що чекає виборів у США. Також це пов'язано з постановою, яка начебто порушує мінські угоди. Росія чекає результатів виборів у США, щоб обрати стратегію щодо Донбасу. У них є велика кількість варіантів.

Про Фокіна

Фокін не справляв враження зрадника. Політик не розумів, чому така реакція, у нього були сльози на очах. Він казав, що частково не те мав на увазі й що його слова перекрутили, а потім знову давав інтерв'ю. Часом Кравчук поводиться доволі жорстко. Я дивлюся на нього й бачу, що є ще порох у порохівницях. А от Фокін мовчав і не брав участі в дискусіях. Принаймні він точно не намагався змусити нас десь поступитися.

Про Донбас

Росія "тримається" за Крим і продовжуватиме це робити. Оскільки вони свято переконані, що це начебто їхні етнічні території й вони їх повернули. Незрозуміло, для чого їм ще потрібні окремі райони – Донеччина та Луганщина. Якщо ще можна зрозуміти навіщо Росії Крим, то від Донбасу у них лише проблеми.

Про мир в Україні

Мир в Україні таки настане. Але, на жаль, це не буде швидко. І усі заяви про "мир за будь-яку ціну" і "мир вже наступного року" – популістські. Єдиний швидкий шлях до миру – це капітуляція, щоб ми просто здалися і прийняли всі умови Росії. Це не підходить. А інший варіант – це опиратися.