Про це у відеоблозі "VETERANO блог" розповів ветеран Леонід Остальцев.

Читайте також Війна на Донбасі не може не цікавити: ветеран розкритикував українців, які "поза політикою"

"Сподіватися, що росіяни та їхні мавпи будуть дотримуватися обіцянок чи якихось вимог – себе не поважати. Вони вже давно дали зрозуміти, що продовжуватимуть свою політику війни", – пояснив автор блогу.

Наш головнокомандувач хоч і називає війну війною, але гне одну і ту саму лінію: "Треба ще більше намагатися її завершити". Але я ніяк не можу второпати: як завершити війну? – наголосив Остальцев.

Він додав, що такими своїми фразами і діями, а деколи – бездіяльністю, глава держави може деморалізувати власні Збройні сили.

"Яким би миролюбним не був президент, він прийняв повноваження Верховного головнокомандувача. А це зобов'язує відповідно реагувати на подібні ситуації", – стверджує ветеран.

Я б, напевно, порекомендував президенту звернути увагу на турків, які з Росією товаришують, але у військових питаннях їхня дружба закінчується,
– підкреслив Остальцев.

Він навів приклад: коли у Сирії загинули 32 турецьких солдати від, як вважають турки, "підтримуваних Росією проасадівських сил", то на державному рівні звучала тільки одна теза: вбивати всіх супротивників, що збройні сили Туреччини успішно роблять за допомогою своїх дронів і артилерії із авіацією.

Дивіться відео, як армія Туреччини знищила російську систему "Панцир-С1"

"Президент Туреччини ввів військовий стан і розпочав операцію "весняний щит", яка має на меті відтіснити від своїх кордонів все, що є – вглиб сирійської території на 20 кілометрів. Мудро і потужно. Я б сказав – відповідь із яйцями", – підсумував автор блогу.

Більше про атаку Росії на Туреччину в Сирії – читайте тут.

Дивіться відео "VETERANO блог" Леоніда Остальцева за 14 березня 2020