Маски шоу – це німе кіно плюс одеський гумор, комічні звукові ефекти і неперевершена гра акторів. Ключових пригадати легко. Керівник проекту, режисер й автор сценарію – Георгій Делієв та оптимістичний вусань Борис Барський. Обоє майстри-пантоміми.

У 1984 в Одесі з'явився професійний театр пантоміми. Це теж ще не телевізійні маски. Хоча паростки уже пробивалися. В 1991 з'явилося навіть повнометражне кіно. За участю артистів Масок і ще одних одеситів Джентельмен-шоу.

Далі були епізоди з опери і маски на іменинах. І коли вже мали знімати наступну серію – на олімпійську тематику – актори неочікувано для себе самих застрягли в Колумбії. Театр поїхав на гастролі в цю екзотичну країну.

Читайте також: Згадати Все. Журнал "Перець"

Публіка не хотіла відпускати талановитих одеситів додому. Що вже говорити про директора тамтешнього цирку!

Маски повернулися і навіть встигли зняти той багастостраждальний епізод, до початку олімпіади 92 року. А потім посипалося. Знімали багато і найчастіше на злободенні теми. Тут тобі й безтолковість в армії, і розвалені колгоспи, і банальні домашні ремонти. Але саме спортивна тематика для багатьох шанувальників стала візитівкою шоу.

Більше про легендарне шоу – дивіться в програмі.