Принаймні, такого покарання для Крузіуса у суді вимагатиме прокуратура. Наразі ймовірний нападник співпрацює зі слідством, проте вийти під заставу йому не дозволили, передає The New York Post.

Актуально: Стрілянина в Огайо: відоме ім'я нападника, серед загиблих його сестра – фото і відео

Ми будемо домагатися смертної кари. Людські втрати є надто великими,
– заявив окружний прокурор округу Ель-Пасо Гайме Еспарза.

Водночас, з генеральним прокурором США Вільямом Барром наразі проводить консультації прокурор окружного суду для Західного округу Техасу Джон Баш. Він каже, що напад є домашнім тероризмом, тому слідство і суд мають дати відповідну оцінку злочину.

Ми проводимо ретельне розслідування з метою подання федеральних звинувачень у злочині на ґрунті ненависті та федеральних звинувачень у застосуванні вогнепальної зброї. Такі звинувачення несуть покарання у вигляді смертної кари. Ми серйозно розглядаємо їх,
– пояснив Баш.

Що відомо про смертельну стрілянину в Ель-Пасо?

Ввечері 3 серпня в американському місті Ель-Пасо, що у штаті Техас, невідомий відкрив вогонь у популярному торговому центрі Walmart. У момент інциденту в закладі перебували майже 3 тисячі людей. У результаті щонайменше 20 осіб загинули та ще 26 зазнали поранень.

Серед жертв – люди віком від 2 до 83 років. Відомо, що троє загиблих – мексиканці і ще шість громадян цієї країни постраждали.

Що відомо про стрільця?

Ймовірний вбивця – 21-річний житель Даласу Патрік Крузіус. Він спеціально приїхав у містечко, розташоване поблизу мексиканського кордону, аби вбити мігрантів. Цього тижня він відсвяткував свій день народження.

стрілок США Техас
Ймовірний нападник Патрік Крузіус

У мережі поширили маніфест, написаний нібито Крузіусом, де він виражає занепокоєння притоком латиноамериканців до США, через яких нібито до влади у країні прийдуть демократи. Так само автор маніфесту підтримує теракт у мечетях Нової Зеландії.

Під час розстрілу людей нападник імовірно використовував АК-47.