Нестримний капітан зі своєю вірною командою сміливо веде судно "Каліпсо" назустріч морським пригодам. До речі, Кусто переробив звичайний корабель на експедиційне судно для дайвінгу, підводних зйомок і океанографічних досліджень.

Жак-Ів Кусто

А власний стиль і переробляти не довелось.

Кусто завжди одягався "з голочки". Ідеальна біла або голуба сорочка вигідно контрастувала з його засмагою, а капітанська форма підкреслювала струнку фігуру. Навіть у зрілому віці вчений-океанограф вибирав костюми і чітко розділяв одяг для бізнес-перемовин, життя або роботи на кораблі,
– такий вердикт щодо стилю Кусто зробило авторитетне глянцеве видання Vogue.

Не лише індустрія моди звертала увагу на цього наполегливого романтика. Очі мільйонів телеглядачів були прикуті до його документальної епопеї "Підводна Одіссея Кусто і його команди". У ній він і поставав тим харизматичним втіленням справжнього моряка. Була в зовнішньому вигляді Кусто і одна характерна деталь. Його матроська яскраво червона в’язана шапка стала символом романтичної і водночас небезпечної професії дослідника морських глибин.

Кусто – капітан у яскравій червоній шапці

За словами океанографа, команда Кусто повинна була мати свій символ, помітний елемент, який буде відрізняти її від всіх інших. "І вона дійсно запам'ятовується", – з іронією говорив француз своєму синові Філіпу, який побачив на голові у батька та інших членів екіпажу червону шапку перед однією з експедицій. Шапка на воді, а під водою – ласти, акваланг і водолазний костюм, а часом і без нього. Ось яким запам’ятався Кусто.

Читайте також: Майкл Фелпс: як жива легенда водного спорту виграв 100 тисяч доларів у карти

Виходячи на берег, Жак-Ів вирізнявся своїм елегантним неповторним стилем. Його гардероб був побудований за принципом славнозвісного "паризького шику". У ньому немає нічого зайвого, але при цьому є те, що стане в нагоді завжди – світла сорочка, ідеального крою костюм, бежевий тренч, чорна водолазка і практична сорочка з м'якого джинсу. Протягом усієї "Одіссеї" її герой змінює цей мінімальний набір одягу і завжди виглядає стильно і відповідно до будь-якого випадку. Абсолютно так само, як і робив у реальному житті Жак-Ів.

Кусто завжди одягався "з голочки"

Цей інтелігентний чоловік навіть у відкритому морі, далеко від берега, часом у складних умовах завжди був виголений до блиску. А коли часом обставини складались так, що поголитися не вдавалось, будьте певні, Кусто завжди за це попросить вибачення на камеру. Адже перед своєю аудиторією він відчував неймовірну відповідальність. І не лише за відкриття океанських підводних світів, а й за свій благопристойний зовнішній вигляд. Що тут скажеш – стара школа, матроський гарт. Це вам не бородаті хіпстери з вайпами в тематичній кав’ярні.