Втопити немовля у вигрібній ямі і позбутися таким чином небажаної дитини вирішила мешканка Мелітополя Запорізької області. Дитина вижила завдяки власниці одного з приватних будинків у Мелітополі, яка почула плач дитини. Вона звернулась до міліції та викликала "швидку допомогу", повідомили в МВС України у Запорізькій області.

Найперше правоохоронці витягли з ями дитину, щоб лікарі могли зайнятись порятунком її життя. Після цього вони розпочали пошук матері, яка так жорстоко повелась з немовлям. Нею виявилась 21-річна мешканка Мелітополя. Жінка народила і одразу вирішила позбутись дитини у туалеті поруч з орендованим будинком.

Породілля, в якої вже є півторарічна донька, розповіла, що завагітніла вдруге від свого колишнього співмешканця й всіляко приховувала це, оскільки сім'я жила небагато, перебиваючись тимчасовими підробками, а батько дитини з цивільною дружиною зв'язок не підтримував. Вона не стояла на обліку з вагітності і народила сама в туалеті.

Цікаво, що коли власниця будинку випадково зайшла у двір і почула крик новонародженої дитини у ямі, породілля разом з матір'ю намагалася запевнити її, що це плаче лялька старшої дівчинки, зазначили в міліції. Жінка піддала сумніву таку неправдоподібну версію, що допомогло вчасно врятувати немовля.

Міліція затримала матір врятованої дитини. Проти неї порушили кримінальну справу за статею замаху на вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини під час пологів або одразу після пологів.

До слова, немовля ледь не померло, ошпарившись краплею чаю.

Нагадаємо, за інформацією МОЗ, в Україні збільшується кількість недоношених немовлят.