Із проханням перевірити їхню діяльність жителі Торецька звернулися до начальника Нацполіції області В’ячеслава Аброськіна, повідомляє прес-служба донецької поліції.

Під час робочої поїздки Аброськіна до прифронтового міста на прийом до нього прийшли місцеві волонтери Володимир Єлець та Андрій Грудкін, які зараз активно займаються відновленням Торецька.

Активісти вважають, що "безпеці жителів прифронтового міста загрожують особи, у тому числі міський голова, який у 2014 році перейшов на бік терористів та сприяв захопленню Торецька".

Заявники надали додаткові відеоматеріали, на яких зафіксовані події 2014 року, де фігурує мер міста.

Ми вважаємо, що для того, аби зберегти нашу державу єдиною, потрібно притягувати до відповідальності винних осіб, які стали каталізатором та основною причиною того, що зараз на Сході України йде війна,
– зазначив Грудкін.

Аброськін запевнив, що за цим фактом буде проведено ретельну перевірку.

Нагадаємо, вночі 5 липня місцеві жителі Торецька спробували блокувати переміщення українських військових містом. Люди перебували у стані алкогольного сп'яніння, серед них були раніше судимі. На місці перебував і мер Торецька, однак він не заспокоював натовп, а зайняв позицію стороннього спостерігача.

Дивіться також: Як українські воїни звільняли Торецьк: волонтер опублікував унікальне відео