Частковий карантин запровадили на місяць від 2 листопада 2020 року. Які ще обмеження діють у Німеччині та як на них реагують тамтешні жителі – в ефірі 24 каналу розповів німецький соціолог Ігор Ейдман.

Важливо "Слід готуватися до жорсткої зими": низка країн світу оголосили частковий локдаун

За відсутність маски передбачений штраф. У кожному регіоні він різний. Однак поліції на вулицях і в метро небагато, вони це не відстежують

Але німці дисципліновані. І в магазинах і в громадському транспорті маски носять практично всі. На більшості вулиць маски не потрібні,
– зазначив соціолог.

Втім, у Берліні вже оголосили список вулиць, де обов'язково потрібні маски. Це переважно центральні великі вулиці з великим скупченням людей.

Як наголосив соціолог, такі жорсткі обмеження у німців викликають різне незадоволення. Однак вони ніяк не можуть на це повпливати, оскільки все регулюється на законодавчому рівні.

Чи відрізняється цей карантин від весняного

За словами експерта, карантин, який запроваджували весною 2020 року, сильно відрізняється від теперішнього. Він наголосив, що тоді життя на якийсь час просто завмерло – все було зачинено, зокрема і дитячі садочки. Зараз такого немає, всі магазини працюють і життя не зупинилось.

"Найвідчутніше лише те, що зачинені всі кафе, ресторани та бари. А також масові заходи, зокрема зачинені й кінотеатри", – підсумував соціолог.