Остання в житті АТОвців риболовля: деталі

Деталі тих трагічних подій на Житомирщині оприлюднив на правах анонімності син одного із загиблих. Про це повідомляє "Громадське".

До теми Поліція розповіла подробиці моторошного вбивства атовців на Житомирщині

"Мій батько не дожив двох місяців до 50 років. Він був активним учасником Революції Гідності, а потім пішов на війну добровольцем в батальйон імені Кульчицького. Батько був прикладом мужності. Він не боявся смерті і завжди казав, що він – "фартовий". Стільки разів його боронило від смерті", – зазначає чоловік.

За його словами, остання ротація батька була найдовшою — вісім місяців. Два тижні тому він повернувся з війни. І разом із сімома побратимами зібралися на риболовлю.

Один із загиблих добре знав господаря ставка

Журналісти з’ясували, що вони приїхали до ставка зранку 21 травня. Вдень рибалили, маринували м’ясо, і під вечір накрили стіл. Потім зідзвонилися з дружинами сказати, що все гаразд. І опісля пішли спати.

Рома Ханенко ("Гедзь") – один із загиблих – неодноразово приїжджав із друзями й дітьми до цього ставка. Він знав 58-річного орендаря, який здавав ставок для ловлі риби. Вони разом вечеряли з орендарем і жодних конфліктів у них не було,
– каже син загиблого.

Що могло стати причиною трагедії

Водночас він спростовує інформацію про застілля компанії на риболовлі. За його словами, не всі чоловіки із компанії вживали алкоголь. А його батько точно був непитущим.

Син вбитого прокоментував слова дружини стрільця про конфлікт через військову службу. Він зазначив, що, імовірно, орендарю ставка на його закиди військові могли щось відповісти у грубій формі.

Дружина стрілка назвала причину конфлікту – що нібито АТОвці самі воювали, а орендар не пустив своїх дітей до армії. Я знаю, що мій батько та інші ніколи не могли такого сказати безпідставно. Бо були проти того, щоб молодь ішла на війну. Я думаю, що він щось ляпнув, а вони йому пояснили у грубому тоні. Це все-таки вояки,
– додає він.

За його словами, він не має сумнівів, що орендарю дадуть пожиттєве. Навіть якщо за ним хтось стоїть, він не бачить сенсу захищати зловмисника.

Зверніть увагу Щойно повернулися з війни: деталі про загиблих воїнів у стрілянині на Житомирщині – фото

Вбивство АТОвців на Житомирщині: головне

  • Трагедія сталася у ніч проти 22 травня. Тоді 58-річний Анатолій Захаренко з рушниці розстріляв компанію друзів. Лише одній людині вдалося втекти.
  • Серед жертв були бійці батальйону імені Кульчицького, військові Нацгвардії, волонтер та працівник Київського Національного авіаційного університету.
  • Ймовірною причиною конфлікту є війна на Донбасі, яка "була підігріта" випитим алкоголем. Військові товариші загиблих на Житомирщині бійців вважають, що власник ставку вбив їх через те, що він є прихильником Росії.
  • Під час огляду території поліцейські вилучили 5 одиниць зброї. Вона є офіційно зареєстрованою та належить учасникам події. Серед вилученого – мисливська рушниця. Саме з неї було вбито 7 людей.