Щоправда, міністри оборони аж ніяк не були раді побачити журналіста на закритій Zoom-нараді. Журналісту одразу ж пригрозили поліцією. Про це повідомив сам Даніель Верлаан у твіттері.

Важливо Папа Римський вподобав пікантний пост моделі: тепер вона впевнена, що потрапить до раю

Як журналіст зміг потрапити на закриту нараду

Даніель Верлаан зауважив, що міністерка оборони Нідерландів Анк Бейлевелд частково показала код конференції.

Я отримав доступ до таємної онлайн-зустрічі між міністрами оборони 27 країн ЄС. Міністерка Бейлевелд поширила фото зустрічі з частиною пін-коду, який можна було вгадати за кілька спроб,
– написав Даніель.

Реакція міністрів оборони ЄС

Глава європейської дипломатії ЄС Жозеп Боррель зупинив конференцію та запитав Верлаана чи знає він, що під'єднався до закритої відеоконференції. Журналіст відрекомендувався міністрам та додав, що покине зустріч якомога швидше.

Боррель зазначив, що підключення до закритої відеоконференції порушує закон, і порадив Варлаану "від'єднатися швидше, ніж приїде поліція".

Усього журналіст пробув на конференції міністрів кілька хвилин.

Що відомо про сервіс Zoom

  • У часи пандемії коронавірусу люди в усьому світі перевели робочі та особисті зустрічі в онлайн-формат. Наразі існує кілька майданчиків для цього, серед них китайський сервіс для відеозв'язку Zoom.
  • Раніше експерти з кібербезпеки неодноразово заявляли про сумніви щодо безпеки сервісу. Так, у 2019 році у Zoom знайшли вразливість, яка дозволяє отримувати доступ до вебкамер користувачів.
  • Apple була змушена видалити програмне забезпечення Zoom з Mac.