Таку думку висловив журналіст Віталій Портников у своєму блозі на Newsru.ua.

За його словами, в самій Росії не сумніваються проти кого воює Путін — не проти "українських фашистів", а проти США і НАТО.

"А українське керівництво — лише маріонетки в руках Заходу, що намагається не допустити повернення Росії в її "споконвічні межі", — вважає він.

Саме тому Україна — не пацієнт, якому необхідно допомогти впоратися з конфліктом. Україна — жертва російської ненависті до Заходу і бажання Путіна і його оточення взяти реванш за поразку Кремля в "холодній війні" проти цивілізованого світу. І Україна з власної волі вирішила бути партнером Заходу в його прагненні протистояти новим викликам зі Сходу. Це рішення вимагає не співчутливих слів, а реальних дій,
— пише автор.

Портников наголошує, що в України, у НАТО, у США, у Євросоюзу "одна спільна загроза, спільна небезпека — путінський режим".

"Політики, які говорять, що у Заходу з Росією теж є спільна небезпека — світовий тероризм — безбожно брешуть. Це для Заходу тероризм — небезпека. Для Росії він — інструмент. Демонтуйте путінський режим — і ви побачите, наскільки безпечнішим і передбачуванішим стане наш з вами світ", — наголосив він.

Читайте також: Пономарьов назвав, коли похитнеться режим Путіна