Влада Одеси

– Активісти незадоволені насамперед тим, що Геннадій Труханов своєю діяльністю мера зосередився на тому, аби збагатитися самому і коло осіб, яке до нього наближене.

– 30 червня він раптово зібрав позачергову сесію, на якій протягом 25 хвилин було прийняте рішення про здешевшання одеської землі з 600 гривень до 400 за квадратний метр. Це означає, що тепер більші суми грошей йтимуть у кишені чиновників.

Репутація мера

– Мені в руки потрапив внутрішній звіт італійської поліції, який називається "Українська мафія" – це опис ключових осіб української мафії, які вели діяльність в Європі і там є профайл на Геннадія Труханова, який зазначений, як співучасник групи Леоніда Мініна. А Мінін – це досить крупний російський торговець зброєю та кокаїном.

За моїми даними, також Труханов відповідав за зберігання зброї під час діяльності цієї групи на території Одеси в 90-ті роки. Що найцікавіше, в документах італійської поліції спливло грецьке громадянство Труханова.

Кадрові нюанси

– Будь-який критик Труханова наражає себе на досить серйозну небезпеку. Я спілкувався з однієї бізнесменкою з Одеси, яка там тримає низку кіосків. За те, що вона дуже активно виступала проти пресингу влади, проти бізнесу – невідомі спалили її автомобіль, вона отримала життєві погрози.

Ймовірно, Труханов виграє і наступні вибори мера. Дуже ймовірним є сценарій, що в нього є мандат на управління містом від Адміністрації Президента.

БПП – прямий союзник Труханова і вони цього не приховують.