За перші 100 днів президентства зафіксували 492 оманливих твердження. У середньому Трамп брехав не менше п'яти разів на день, такі дані опублікували журналісти The Washington Post.

Читайте більше: Зеленський про стосунки із США і Трампом: Я зробив те, що міг

З кожним роком на посту президента, Дональд Трамп висував все більше неправдивих тверджень.

Скільки набрехав Трамп за 3 роки?

  • у 2017 році – 1999 помилкових чи оманливих висловлювань. Це в середньому 6 разів на день;
  • у 2018 році він збрехав ще 5689 разів. У середньому це майже 16 разів на день;
  • у 2019 році він висунув 8155 неправдивих тверджень. Це в середньому понад 22 рази на день.

Станом на неділю, 19 січня 2020 року, а саме 1095 день його президентства, кількість брехливих заяв Трампа сягнула 16 241.

Скільки бреше Трамп інфографіка 24 канал
Скільки бреше Трамп / Інфографіка 24 каналу

Читати також: Сер, їм залишилось жити хвилину, – Трамп детально розповів про вбивство Сулеймані

До слова, у вересні 2019 року демократи ініціювали імпічмент Трампа з посади президента США. Приводом стала його телефонна розмова з Володимиром Зеленським у липні 2019 року. У цій розмові Трамп закликав українського главу почати розслідування щодо колишнього віцепрезидента США Джо Байдена і його сина Гантера.

При цьому Джо Байден – чи не головний конкурент Трампа на президентських виборах 2020.

Що відомо про процес імпічменту Трампа?

  • У грудні 2019 року Палата представників (нижня палата Конгресу) США оголосила імпічмент президенту країни Дональду Трампу за обома пунктами обвинувачення: зловживання владою й перешкоджання слідству.
  • Далі справу почав розглядати Сенат, а в ньому більшість вже не в демократів, а у республіканців. Оскільки це партія, до якої належить і Дональд Трамп, то навряд чи варто очікувати на оголошення президенту імпічменту.
  • 16 січня у США формально розпочали розгляд справи про імпічмент президента країни Дональда Трампа. Президент США відповів, що не переживає через процес, адже це є лише "шахрайством".