В інтернеті з’явився відеозапис розмови про державну закупівлю рюкзаків для потреб МВС між чоловіком, схожим на сина Арсена Авакова Олександра, та особою, схожою на екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Журналісти "Схем" провели власне розслідування і навели факти, чому зйомка може бути справжньою. З допомогою антикорупціонерів вони кваліфікують ймовірно зафільмований злочин. Тож навколо Міністерства Внутрішніх справ та самого Авакова може розгорітися черговий тендерний скандал.

У період політичних баталій між Президентом і урядом на подібні "зливи" можна було б і не звернути уваги, якби події, зафіксовані на відео, частково не підтвердилися у реальному житті і не вилилися у кримінальну справу.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботарь до звільнення з посади у травні 2015 року відповідав у відомстві за державні закупівлі. Раніше вже було офіційно відомо, що приховані зйомки у кабінеті Чеботаря проводила СБУ на прохання військової прокуратури в рамках кримінального провадження щодо корупції в МВС.

Але до цього в інтернеті виклали лише шматочок відео з прихованої камери, де Чеботар нібито обговорював продаж піску, який перебував на зберіганні в МВС, за заниженою ціною.

Та тепер вже інший анонімний користувач виклав нову частину прихованої зйомки. З розмови зрозуміло, що людина, схожа на Олександра Авакова, хоче поставити велику партію рюкзаків у Міністерство внутрішніх справ, але з передоплатою і після Нового року.

Діалог на відео датовано груднем 2014 року, а вже у лютому 2015-го відомство дійсно закупило рюкзаки на 16,5 мільйона гривень.

Більше — дивіться у сюжеті.