Лише від початку жовтня Хорошковський завітав на Банкову щонайменше двічі: один – 1 жовтня, а інший – 9 жовтня.

Читайте також: ЗМІ стверджують, що Хорошковський повернувся до України: в ексчиновника кажуть інше

Журналісти-розслідувачі зафільмували, що вкінці вересня Хорошковський приватним літаком прилетів з Лондона, а вже на наступний день приїхав на Банкову.


Хорошковський завітав на Банкову

За час президентства Зеленського літак, яким користується Хорошковський, шість разів прилітав в Україну. Хоча за останні три роки президентства Порошенка був тут лише двічі.


Від початку жовтня Хорошковський приїжджав на Банкову щонайменше двічі

Мета його візиту наразі не відома, сам президент Зеленський під час пресмарафону підтвердив, що мав особисту зустріч з Хорошковським.

До речі, починаючи з 2016 року (раніше дані сервісу Plane Finder недоступні), літак Валерія Хорошковського регулярно відвідував Російську Федерацію – сумарно за три роки літак приземлявся у Москві 16 разів.

До слова, раніше Зеленського та Хорошковського пов'язували бізнес-стосунки. Хорошковський був власником телеканалу "Інтер", а Зеленський – генеральним продюсером. Однак президент заявив, що вони розійшлися, і зараз не мають ніяких стосунків.

Дивіться відео: Зеленський відповідає на запитання про Хорошковського

Що відомо про Валерія Хорошковського?Це український політик і бізнесмен, що виїхав з України у 2012 році. Цікаво, що у 2010 номінувався на антипремію "Будяк року" за використання спецслужби для системного обмеження громадянських свобод. За даними "Інформаційного опору", Хорошковський практично повністю згорнув роботу із протидії СБУ російським спецслужбам.

Валерій Хорошковський мав конфлікт із прем'єром Миколою Азаровим. У грудні 2012 року він написав заяву про звільнення з посади віцепрем'єра через "незгоду щодо повторного призначення Миколи Азарова на посаду прем'єра".

Більше – дивіться у програмі.