Вночі до лікарні забрали журналістку, яка отримала поранення в око гумовою кулею, випущеною з поліцейської зброї на проспекті Руставелі, пише грузинське видання Fortuna.

Читайте також: Масові антиросійські протести у Грузії: головне – фото та відео

За попередніми даними, дівчина втратила зір.


Постраждала під час протестів у Тбілісі журналістка

Вона – не єдина представниця ЗМІ, яка постраждала під час протестів. У мережі також з'явилися фото продюсера з пропагандистського російського каналу Russia Today, якому з тіла витягли гумову кулю.


Пропагандист RT постраждав на протестах у Грузії


Представнику каналу Russia Today витягли гумову кулю з тіла в Грузії

Загалом під час протестів біля парламенту в Тбілісі постраждали 69 осіб. Трьом з них провели операції в клініці Інгороква. Проте, у лікарню і досі продовжують привозити поранених.

Чому у Грузії люди вийшли на протести? 20 червня Грузію сколихнули масштабні антиросійські протести. Люди вийшли на вулиці через те, що депутат Держдуми РФ сів у парламенті Грузії на місце спікера і відкрив російською мовою засідання Міжпарламентської асамблеї православ’я. Незабаром вся російська делегація покинула Грузію.

Спочатку грузини вимагали від російської делегації вибачитися за поведінку. Проте згодом люди почали вимагати відставку голови парламенту Іраклія Кобахідзе, глави МВС Георгія Гахар і глави Служби безпеки Грузії Вахтанга Гомелаурі.

Після того протестувальники почали штурмувати парламент, а поліція застосувала проти них сльозогінний газ і гумові кулі. Постраждали близько 70 осіб серед яких 39 поліцейських та 8 журналістів.

Під ранок 21 червня протести вибухнули з новою силою і мітингувальники почали сходитися до будівлі парламенту у Тбілісі. Між ними та правоохоронцями виникли сутички. Багатьох протестувальників затримали, і поліції вдалося частково розігнати мітингувальників.