Про це в ефірі одного з українських телеканалів розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає 24 канал.

Раніше Філарет просить Папу Римського повпливати на звільнення нацгвардійця Віталія Марківа

Перекладач, який працював над показаннями Марківа і результатами його прослуховування в камері, робив помилки. Переклади були неточними,
– наголосив він.

Так, Геращенко висловив впевненість: те, що італійська прокуратура трактувала, як нібито зізнання Марківа у вбивстві італійця є не більше, аніж припущеннями.

Він додав, що це доводить, що рішення суду першої інстанції було засновано на здогадках, припущеннях та на неправильних тлумаченнях слів нацгвардійця.

Справа Марківа: головне

  • Віталій Марків – український нацгвардієць, що воював на Донбасі у 2014 році.
  • Його затримали 30 червня 2017 року в Італії. Марківу закидають причетність до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Роккелі та російського перекладача Андрія Миронова. Військовий усі звинувачення відкидає.
  • У липні 2019 року нацгвардійця визнали винним і засудили до 24 років ув'язнення. Докази, наведені італійськими прокурорами, має безліч неточностей, суперечливих даних та не вказує на точну винуватість Марківа у злочині.
  • ​Адвокати українця подали на рішення суду апеляцію. Її почали розглядати навесні 2020 року, але через епідемію COVID-19 процес перенесли на 29 вересня.
  • Докази, які зібрала українська сторона є вичерпними й переконливими. За останні місяці Україна провела низку експертиз, що доводять непричетність Марківа до вбивства.