Раніше глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив про складання "чорних списків" українських політиків з антипольськими поглядами.

Читайте також: Віце-консул Польщі зробив провокаційну антиукраїнську заяву

Як передає польське видання Dziennik з посиланням на джерела, небажаною персоною у Польщі став голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Офіційні представники влади Польщі поки таких заяв не оприлюднювали. Видання додає, що МЗС Польщі планує тримати імена українців, які потрапили в "чорні списки", у секреті. Тож про заборону на в'їзд громадяни України дізнаються лише на перетині кордону..

В'ятрович не забарився з відповіддю на дії Польщі, зазначивши, що офіційного повідомлення про заборону на в’їзд у нього немає. Свою думку він висловив на сторінці у Facebook.

Вже кілька років я є персоною нон ґрата в Росії. Нині кажуть, отримав заборону в‘їзду в Польщу. Мене більше непокоїть не обмеження власного пересування, а те, що демократична Польща зазвучала в унісон з авторитарною Росією,
– зазначив історик.

Додамо, 8 листопада Президент України Петро Порошенко запропонував Анджею Дуді провести надзвичайне засідання Консультаційного комітету президентів України і Польщі, щоб вирішити всі розбіжності між країнами.

9 листопада Польща дала згоду на пропозицію Порошенка.