Для святкування в будинку райадміністрації спеціально облаштували сцену, на якій для голови району провели персональний концерт з дитячих колективів. Також для чиновниці виготовили ексклюзивний торт. А ще вдячні посполиті подарували цій районній начальниці її великий портрет.

Словом, свято вдалося на славу, і проведене було в кращих традиціях чи то панів-поміщиків, чи то горкомів КПРС епохи застою. При чому, сама Цибульник – ну типовий представник нинішнього українського керівного класу. Багато років на державній службі, в часи Януковича очолювала місцевий осередок "Партії регіонів", а після Майдану переметнулася в партію "Відродження", що складається з колишніх регіоналів.

Читайте також: Золотий аудитор: як голова Держаудитслужби вправно брехала про свої статки

Попри невелику офіційну зарплатню володіє з родиною двома будинками, двома джипами і земельними ділянками, при тому, що її чоловік останні кілька років не декларує жодної копійки доходів. І це при тому, що до Цибульник в райадміністрацію вже кілька разів приходили з обшуками правоохоронці з підозрами на вимагання хабарів.

Втім, напевне, не в останню чергу завдяки заступництву харківського мера Кернеса Тетяна Цибульник досі на посаді, і досі живе вдома, а не в слідчому ізоляторі.

При чому, сама іменинниця ніяк не могла зрозуміти, що так обурило громадськість в її маленькому родинному святі. Вона осипала в соцмережах всіх критиків прокльонами і порадила не заздрити успішним людям. Мовляв, спочатку добийтеся, а потім критикуйте.

Так само не може зрозуміти і причини суспільного обурення Юрій Луценко після того, як журналісти "Радіо Свобода" з’ясували, що генпрокурор з родиною на Новорічні свята з шиком відпочив на Сейшельских островах.

Луценко обурено заявив, що витратив на поїздку не 50, як було повідомлено, а лише 20 тисяч доларів, і таку відпустку може собі дозволити в Україні будь-який представник середнього класу. Ну, якщо під середнім класом Луценко має на увазі своїх друзів політиків, суддів та прокурорів, то тут з ним не посперечаєшся.

За нинішньої влади, як і за попередньої – ось це і є наш стабільний середній клас, який міцно зберігає позиції біля годівниць, щоб там не сталося в країні. І цей клас навіть не думає соромитись свого зовсім нескромного способу життя і феодальних звичок.

Читайте також: Скільки американці заплатили за відставку Шокіна і чи заплатять за відставку Луценка

Бо цей наш керівничий середній клас спостерігаючи за реальністю крізь вікна мерседесів та маєтків, щиро вважає, що за їхнього панування в країні відбувся нечуваний розквіт і процвітання. І тому ці кращі люди міста справді заслужили з шиком пожити.

Наприклад, колишній народний депутат, а сьогодні провладний політичний експерт Тарас Чорновіл заявив, що народ, виявляється зовсім не бідує, бо ледь не кожен українець тепер може дозволити собі чорну ікру.

А перед цим, нагадаю, головний аудитор України Гаврилова заявила, що в кожного українця є золоті зливки. Ох, боюсь, ці заяви нашої еліти про те, що рядові українці їдять чорну ікру з золотих мисок на острівних курортах, все це робиться не тільки заради того, щоб чиновники виправдали свій підозріло розкішний спосіб життя.

Є відчуття, що суспільству це втокмачують заради того, щоб обкласти громадян ще й додатковими поборами. Мовляв, дивись як народ жирує, треба ще йому якісь платежі підвищити.

І ось, як раз днями національна комісія оголосила про введення так званих РАБ-тарифів на електроенергію, що в перекладі означає невдовзі нове підвищення цін на електрику.