Зазначимо, що 28 жовтня у АРМА заявили про зникнення у відомстві десятків розпорядчих документів щодо арештованого майна.

Читайте також: Я не той персонаж, який буде дружити з Росією, – ексклюзивне інтерв'ю з Зеркаль

– У результаті перевірки стало відомо, що немає частини службових документів. Це накази і службові документи, на підставі яких відповідні накази мали створюватися.

Чим займається АРМА? АРМА – агентство з розшуку та менеджменту активів. Агентство уповноважене виявляти та розшукувати активи тобто майно, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні. На підставі рішення суду, АРМА здійснює управління активами, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, з метою збереження чи збільшення їх економічної вартості.

– Було призначене службове розслідування, яке передбачене регулюванням діловодства та документообігу. Це абсолютно нормальна та адекватна процедура. Щоб упередити якісь повідомлення в пресі від третіх осіб про ці обставини, ми відразу ж написали повідомлення на сайті.


– Не знаю, яких конкретно об'єктів стосувалися ці документи. Вони стосуються управління арештованим майном. Це знаю з тих доповідних, які отримав від підрозділу діловодства.

– Відповідальні за зберігання визначаються внутрішніми документами АРМА. Є такий документ як номенклатура справ, є внутрішнє положення для кожного структурного підрозділу. Саме вони визначають розподіл обов'язків зі зберігання конкретних документів.

Однієї особи, відповідальної за зберігання всіх документів, не існує. Так є в будь-якому державному органі. Це залежить від характеру документа.

– Ризики зникнення подібних документів потрібно оцінювати, виходячи з того, що буде за результатами їх розшуку. Я сподіваюсь, що вони таки знайдуться. Це питання до характеру їх зберігання та обігу всередині організації.

Антон Янчук
Керівник АРМА Антон Янчук

– Якщо ж документи зникли, ми невідкладно повідомимо про це правоохоронні органи. У роботі державних органів є процедури відновлення втрачених документів. Будемо вживати відповідних заходів. Це не впливатиме ні на які робочі процеси.

Але сам факт того, що вони зникли, особливо в період проведення аудитів, тривожний. Бо характер їх зникнення може вказувати на те, що це відбулося невипадково.

Більше – дивіться у програмі.