Про повідомляє "Українська правда" із посиланням на коментар начальника управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василя Кирилича.

Нагадаємо, що Павло Гриб 28 серпня зник безвісти в Білорусі, коли поїхав у Гомель на зустріч із дівчиною. Батько зниклого хлопця, офіцер Ігор Гриб припускав, що його сина могла викрасти ФСБ Росії. 7 вересня Ігор Гриб повідомив, що його син перебуває в СІЗО Краснодара.

Він розповів, що в четвер, 7 вересня, Генконсульство України в Ростові-на-Дону отримало повідомлення від управління ФСБ Росії у Краснодарському краї про тримання Гриба у Краснодарі.

Читайте також: Хто причетний до зникнення сина українського військового в Білорусі

"У повідомленні йдеться про те, що Павла Гриба було затримано за звинуваченням у вчиненні злочину відповідно до ч.1 ст.205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт, – ред.),
– розповів український дипломат.

Кирилич додав, що наразі українські представники в Росії з’ясовують, за яких обставин було затримано Гриба, а також намагаються домогтися доступу до нього адвоката та близьких.

"Посольству України в Росії та Генеральному консульству України в Ростові-на-Дону дано доручення оперативно звернутися з нотою до МЗС РФ і представництва МЗС Росії в Краснодарському краї з вимогою невідкладно забезпечити доступ українських консулів до затриманого громадянина України, повідомити про причини та обставини затримання, умови тримання, забезпечення його права на адвокатський захист, а також забезпечити ліками, які він за приписом лікаря щоденно вживає", – розповів представник МЗС України.