Про це пише "Українська правда".

Читайте також: Як ведуть боротьбу з ухильниками від служби в армії: пояснення Генштабу

"Такими діями вони (організатори рейду) маніпулюють обов'язками Збройних сил України і зокрема – військового комісаріату, нібито це вони проводять якісь облави. Ні, військкомати жодних перевірок чи облав не проводять: вони не мають таких повноважень – перевіряти документи на вулиці. Це повноваження Нацполіції", – заявив речник ЗСУ.

Він додав, що відповідальність за призов громадян на військову службу покладається на місцеві органи влади.

"Для цього вони формують призовну комісію, яку очолює один з заступників голови держадміністрації. До складу комісії входять військовий комісар, представник Нацполіції, медичний працівник і працівники органів соцзахисту населення, та інші посадові особи, відповідно до рішення голів обласних держадміністрацій та їх заступників", – зазначив Венскович.

Своєю чергою, якщо громадянин ухиляється від призову, призовна комісія ухвалює відповідне рішення, що він ухиляється чи має законодавчі підстави для відтермінування служби та передає документи до Нацполіції для вжиття заходів – адмінстягнення, примусового приводу до призовної дільниці, порушення справи тощо.

Також Венскович не виключив, що проведення подібних рейдів є ініціативою місцевого врядування.

Нагадаємо, у ніч на 28 жовтня у Києві правоохоронці влаштували рейд на нічний клуб Jugendhub та затримали 32 людини за начебто ухилення від призову на строкову службу, а 15 з них отримали повістки. Згодом усіх затриманих хлопців відпустили з військкомату.
4 листопада у Львові військові з поліцією влаштували облаву на студентів. Охорона львівського нічного клубу Paradox не дозволила зайти у приміщення поліції та військовим, які в ніч проти 4 листопада начебто хотіли перевірити документи у всіх хлопців призовного віку.