Президент вже доручив Генштабу ЗСУ посилити активність, аби знешкодити диверсантів. Окупанти завдали смертельного обстрілу по силах ООС на виїзді з села Гранітне в бік КПВВ "Гнутове".

Читайте також: Бойовики не припиняють завдавати удару по українських позиціях: багато поранених

Зокрема, під обстріл потрапили два авто. В одному, за попередніми даними, їхав новопризначений голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, в іншому – бійці ЗСУ, що його супроводжували. Чиновник не постраждав, проте через обстріли загинув український боєць, ще один отримав поранення. Вони перебували у машині супроводу.

Цей зухвалий напад чітко показав, хто саме насправді не хоче миру на Донбасі. Обстріл автомобіля Збройних сил України у селі Гранітне – це спроба зірвати Мінський процес і поставити під загрозу відновлення переговорів у Нормандському форматі,
– наголосив Зеленський.

Водночас, за даними ОП, під обстріл потрапив саме автомобіль ЗСУ. Інше авто, у якому перебував Кириленко, стояло поруч і не постраждало.

Президент наголосив, що плани бойовиків-провокаторів не спрацюють. Україна далі наголошує на вирішенні конфлікту дипломатичними рішеннями, а не збройними.

Зеленський вже доручив начальнику Генштабу, головнокомандувачу ЗСУ Руслану Хомчаку максимально посилити активність підрозділів Збройних сил, аби виявити та знешкодити диверсійні групі. Бійці ООС мають миттєво та жорстко реагувати на будь-які інші спроби збройних провокацій з боку окупантів проти мирних українців та військових.

Президент висловив співчуття родині бійця, що загинув в автомобілі ЗСУ. Глава держави також побажав швидкого одужання пораненому захисникові.