Після закінчення зустрічі за зачиненими дверима Порошенко розповів журналістам, про що поговорив із Трампом. Він наголосив на кількох важливих аспектах цих переговорів.

Читайте також: Що Порошенко сказав Трампу: коментар Президента України

Для мене, як для президента України, і, думаю, що для всіх українців було дуже важливо почути повну дуже потужну підтримку реформ, які відбуваються в Україні, і позитивну оцінку результатів, яких ми цими реформами досягнули,
– зазначив український президент.

За словами Порошенка, ефективна співпраця щодо підтримки реформ між Україною та США буде продовжуватись.

Глава держави також наголосив на важливості того, що зустріч відбулась не лише наодинці з президентом Трампом, а з усією владною командою США.

"Був і віце-президент Майк Пенс, і державний секретар Рекс Тіллерсон, і радник Трамп з національної безпеки Герберт Макмастер, і спецпредставник Держдепу США Курт Волкер і інші члени команди. І була дуже жвава детальна дискусія щодо майбутніх аспектів співпраці України та США", – зауважив Петро Порошенко.

За його словами, "США повністю підтримали пропозиції України, які були озвучені ще у 2015 році щодо розміщення на окупованій території Донбасу миротворців з мандатом радбезу ООН".

Я підкреслюю і наголошую на українській позиції, яка передбачає мандат на всю окуповану територію на сході України, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону, яка виключить можливість проникнення російських військ, озброєння і амуніції і справді буде слугувати справі миру,
– переконаний Порошенко.

"Ми домовились, що нашою головною метою є деокупація, відновлення суверенітету і якнайшвидше повернення миру на українську землю. Це того, що хочу я як український президент і це те, в чому нас підтримують ключові держави світу", – запевнив Президент України.

Президент України Петро Порошенко перебуває з візитом у США, де взяв участь у сесії Генасамблеї ООН, що саме триває у Нью-Йорку, і проводить зустрічі зі світовими лідерами.